Det har varit på gång ända sedan Björklöven fick sitt degraderingsbesked. Idag blev det klart på papper. Elitseriemeriterade backen Johan Svedberg flyttar till Leksand för spel de kommande två säsongerna.

– Johan är en back vi tittat på i ett tidigt skede när vi tog över som tränare. Vi har fått bra referenser från spelare och tränare som spelat både med honom, säger sportchefen Niklas Eriksson i ett pressmeddelande.

Den defensivt starke 30-åringen spelade tre elitseriesäsonger med Timrå 2004-2007 innan han fick lämna klubben. Han har spelat i Björklöven sedan dess.

Ifjol tog han ett större offensivt ansvar än han gjort under hela sin karriär tidigare och svarade för rekordhöga tio mål och 27 poäng på 49 matcher.

– Det som vi tycker är viktigt när vi tar hit spelare är att de har bra karaktär och rätt inställning till träning och det har vi fått bekräftat både från våra referenspersoner och när vi pratat med Johan själv. Det här är en kille som vill utvecklas och vill träna på bra, avslutar Niklas Eriksson.

Text: Robert Pettersson