• Publicerat 2 juli, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Juniorerna förstärker laget

Emil Olsén är tillbaka som tränare för Frölundas J20-lag efter en sejour i A-lagsverksamheten, där han var assisterande tränare till sparkade Ulf Dahlén.

Samtidigt kan både Frölunda J18- och J20-lag presentera en del intressanta nyförvärv inför kommande säsong. Från Mariestad hämtas forwarden Sebastian Collberg, som har varit framgångsrik i både TV-pucken och U16-landslaget. Klar för J18-laget är även backen Calle Rosén, Växjö Lakers, som har fått ett speciellt smeknamn av Frölundatränaren Björn Liljander.

– Jag kallar honom för ”Coffey”. Calle är en fantastisk skridskoåkare som verkligen flyter fram över isen, säger han i ett pressmeddelande och syftar på likheterna med den forne storbacken Paul Coffey.

Till Frölundas J20-lag värvas backen Oliver Bohm, som närmast kommer från antagonisten Färjestad.

– Oliver är en stor och stark back som vi kommer att få mycket nytta av. Han har också bra känsla och kan mycket väl användas i powerplay. Han var uppvaktad av Västerås i allsvenskan men valde att komma till oss, vilket vi är mycket tacksamma för, säger Emil Olsén som Frölundas vana trogen även hämtat in en dansk spelare.

Jannick Christensen är en defensivt bra back som även har offensiva kvalitéer. Och vi är alltid intresserade av talanger,

Vidare har klubben värvat forwarden Robin Dahse, som närmast kommer från Malmö.

Text: Uffe Bodin