• Publicerat 2 september, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Daniel Rahimi får stanna i Jönköping

Daniel Rahimi fick vänta länge innan han fick klart med en ny klubbadress. Nu har hans tålamod betalat sig. På torsdagen förvandlades hans tryout-kontrakt till ett tvåårskontrakt med de regerande svenska mästarna HV71.

– Daniel har gjort ett väldigt gott intryck på oss, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

23-årige Rahimi är ursprungligen från Umeå och hockeyfostrad i Björklöven. Han draftades av Vancpuver Canucks 2006 och flyttade till Nordamerika ett år senare. Det blev emellertid bara spel i AHL och ECHL för den defensive backen.

När Vancouver trejdade hans rättigheter till San José förra hösten valde han att bryta sitt NHL-kontrakt och komma hem till Sverige. Förra säsongen tillbringades i Rögle, där han svarade för åtta poäng (1+7) och 67 utvisningsminuter på 55 matcher i elitserien.

Text: Uffe Bodin