• Publicerat 12 september, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Mueller klar för ytterligare två år

Efter utdragna kontraktsförhandlingar har nu äntligen Peter Mueller och Colorado kommit överrens om ett nytt kontrakt på två år. Förhoppningen är att Mueller ska prestera lika bra kommande säsong som under sin första tid i klubben i våras.

Peter Mueller har länge setts som en blivande stjärna i NHL men lyckades aldrig riktigt slå igenom i Phoenix, klubben som valde honom som åttonde spelare i draften 2006. När han i början av mars bytte klubb till Colorado lossnade det ordentligt och nu har jättelöftet förlängt sitt avtal med Avalanche med ytterligare två år. Det nya kontraktet ger två miljoner dollar per säsong.

– Vi är väldigt glada att ha nått ett avtal med Peter och ser fram emot att se honom på vårt träningsläger nästa vecka, säger Colorados GM Greg Sherman i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Delar rekord med Theo Fleury

Efter en lovande första säsong i Phoenix, där Mueller svarade för 54 poäng på 81 matcher, låste det sig och Mueller gick gradvis neråt i sin produktion. Efter att han 2008-2009 bara lyckats göra 36 poäng var det också en tveksamt spelande Mueller som inledde förra säsongen hos ökenlaget. 17 poäng på 54 matcher imponerade inte på klubbledningen. Mueller skeppades istället till Colorado medan Wojtek Wolski gick åt motsatt håll.

Väl i Colorado lossnade det för superlöftet som producerade 20 poäng på 15 matcher i grundserien innan en hjärnskakning satte stopp för honom i slutspelet. Mueller blev också historisk genom att göra poäng i sina sju första matcher för Colorado, en bedrift som endast Theoren Fleury lyckats med tidigare i klubbens historia.

Nu återstår det att se om Mueller kan bygga vidare på sin fina säsongsavslutning och nå upp till den potential han uppenbarligen har i ett ungt och talangfullt Colorado.

Text: Uffe Bodin