• Publicerat 17 september, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tidigare Detroitforward klar för klubben

Varken Mike Wirll eller Matt Sisca ansågs hålla måttet. Det har inte avskräckt Västerås från att satsa nordamerikanskt. På fredagen meddelade klubben att den gjort klart med 24-årige Evan McGrath, som närmast kommer från Detroit Red Wings organisation.

– Han har både bra fart och ett snabbt skott så det ska bli ruskigt intressant att se vad han kan uträtta i Allsvenskan, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

McGrath, som är center, draftades av Detroit i fjärde rundan 2004. Efter ett par väldigt produktiva säsonger i juniorligan OHL skrev han på för Red Wings. Under fyra säsonger i farmarlaget Grand Rapids Griffins har han svarat för 53 mål och 121 poäng på 277 AHL-matcher.

– Han måste lära sig att tävla på den nivå som vi har i NHL men han besitter bra hockeyegenskaper med god klubbteknik och har en utmärkt blick för spelet, säger Detroits general manager Ken Holland om Evan McGrath.

Tanken är att kanadensaren, vars svärfar är en viss Doug Gilmour, ska vara en producerande center i Västerås förstalina.

Text: Uffe Bodin