• Publicerat 30 september, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Höll undan mot Djurgården

Luleå var tippat i botten, Djurgården i toppen. Efter fem elitserieomgångar är rollerna omvända. På torsdagen bortaslog Luleå Djurgården med 3-2.
– Ibland går det åt pipsvängen, konstaterar djurgårdsbacken Andreas Holmqvist.

Förlust i det prestigefyllda derbyt mot AIK i tisdags och en ny torsk mot Luleå i kväll. Nu ligger topptippade Djurgården sist i elitserien.

Kvällens match på Hovet var Luleås i 40 minuter. Norrbottningarna hade 3-0 och 24-9 i skott efter två perioder. Först då vaknade hemmalaget till liv. Backarna Andreas Holmqvist och Josef Boumedienne gav publiken hopp, men det visade sig att hålet som Djurgården hade grävt ned sig i under de två första perioderna var för djupt.

Luleå stod emot forceringen och kunde befästa sin serieledning.

– När det står 3-0 är det bara att köra på. Synd bara att vi inte får in den tredje också, säger målskytten Andreas Holmqvist till Canal Plus.

– Vi vill så mycket. Ibland går det åt pipsvängen. Nu måste vi fortsätta som vi spelade i tredje perioden i nästa match.

Luleåkaptenen Anders Burström gav laget ledningen i den första perioden. I den andra perioden gav Topi Jaakola och Cam Abbott Luleå den 3-0-ledning som krävdes för att vinna matchen.

Karl Fabricius hade två assist medan Burström hade en assist utöver sitt mål.

– Under de första minuterna är vi nere. Sedan spelar vi upp oss och dominerar. I tredje är vi försiktiga och känns lite oroliga, summerar Fabricius Luleås insats.

Text: Uffe Bodin