• Publicerat 6 oktober, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

… men Florida kom inte överens med sitt

Atlanta Thrashers ger förstavalet Alexander Burmistrov chansen att spela NHL-hockey. 18-åringen, vald som åttonde spelare i draften i somras, skev på tisdagen under ett treårskontrakt med Thrashers och får nu nio matcher på sig att bevisa att han håller för NHL-spel.

Juniorspelare kan spela nio matcher och sedan skickas tillbaka till sitt juniorlag utan att säsongen räknas av från deras kontrakt. I Burmistrovs fall handlar det om juniorlaget Barrie Colts i OHL.

– Alex har successivt förbättrat sig under träningslägret och har förtjänat möjligheten att spela på den här nivån. Han har jobbat hårt, har en fantastisk spelförståelse och passar in bra. Vi ser fram emot han fortsatta utveckling och bidrag till vår framgång, säger general managern Rick Dudley i ett pressmeddelande.

Medan Atlanta väljer att ge Burmistrov chansen skickar divisionsrivalen Florida Panthers tillbaka sitt förstaval, backen Erik Gudbranson, till juniorlaget Kingston Frontenacs i OHL. 18-åringen hade egentligen spelat till sig en plats i laget, men kontraktsförhandlingarna körde fast och när Panthers inte ville inkludera vissa bonusar i den robuste backens kontrakt föll affären ihop.

I och med detta kommer Erik Gudbranson att kunna representera Kanada vid JVM i Buffalo över nyår.

Text: Uffe Bodin