Pavlikovsky och McDonell klara

AIK förstärker offensiven i ett tidigt skede för att inte tappa mark redan nu. Idag skrev man kontrakt med både Rastislav Pavlikovsky och Kent McDonell, båda välbekanta elitserienamn.
– Förstärkningarna av Pavlikovsky och McDonell ska ge andrum för våra unga spelare att fortsätta utvecklas, säger sportchefen Anders Gozzi.

Det händer saker hos nykomlingen AIK. Idag presenterade man två nyförvärv som ska förstärka truppen för resten av säsongen.

Det handlar om tidigare elitseriespelarna Rastislav Pavlikovsky och Kent McDonell.

– Vi tror mycket på den unga trupp vi har. Samtidigt har vi i början av serien känt att vi saknat en del tyngd och rutin i anfallsspelet. Förstärkningarna av Pavlikovsky och McDonell ska ge andrum för våra unga spelare att fortsätta utvecklas, säger sportchefer Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

31-årige McDonell har spelat i Elitserien de tre senaste säsongerna. Först två säsonger i Skellefteå och ifjol representerade han Färjestad, med 21 poäng på 47 matcher som facit.

– McDonell är en hårt arbetande forward som ska ge tyngd åt anfallsspelet. Hans inställning och målsinne håller hög elitserieklass, menar Gozzi.

33-årige Pavlikovsky känner elitseriepubliken till från hans säsonger i HV71, Leksand, Mora och Modo där han gjort 131 poäng på 189 elitseriematcher.

Ifjol avslutade han säsongen i Örebro i Allsvenskan där han svarade för 17 poäng på 23 matcher.

– En rutinerad, aggressiv och småfinurlig spelare som genom sin kreativitet ska bidra i det offensiva spelet. Vi hoppas att Pavlikovsky med sin rutin och internationella spelstil ska hjälpa till att lyfta laget ytterligare ett snäpp, säger Gozzi om det slovakiska förvärvet.

Text: Robert Pettersson