Fernholm och Melin får lämna

I Karjala Tournament spelade dom båda för Tre Kronor. Men i KHL är dom inte önskvärda längre. Åtminstone inte i sin klubb Nizjnekamsk där både Daniel Fernholm och Björn Melin idag fick sparken.

Njet. Någon succé har det inte blivit i KHL för Daniel Fernholm och Björn Melin under säsongen i Neftechimik Nizjnekamsk, som båda kom till inför den här säsongen.

Båda har fått finna sig i att bitvis vara petade och satta helt utanför laget och när dom väl spelat har istiden många gånger blivit tämligen begränsad.

Idag kom också det väntade beskedet att de två landslagsspelarna får lämna klubben, uppger sports.ru.

Under hösten har Björn Melin bara gjort tre mål och en assist på 14 matcher och varit utanför spel i åtta av matcherna under säsongen. Att han skulle få lämna klubben efter värvningen av Pavel Brendl sågs som tämligen självklart.

Ifjol gjorde Melin 14 mål för HV71 i Elitserien och satte fyra ytterligare mål i slutspelet på vägen mot sitt tredje svenska mästerskap.
I Karjala Tournament nyligen ingick han i den vassaste svenska kedjan med Robert Nilsson och Niklas Persson och sköt ett mål och en assist.

Daniel Fernholm har noterat tre passningspoäng på sina 18 matcher under hösten och har snittat under 16 minuters istid per match. En låg siffra för att vara back.

Niklas Persson blir därmed ensam svensk kvar i Nizjnekamsk. Han har svarat för två assist och inga mål på de tio matcher han spelat för klubben sedan han kom från Tampa Bay.

Ifjol var han lagets poängkung med 38 poäng på 55 matcher.

Text: Robert Pettersson