• Publicerat 28 november, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Anders Eriksson gör comeback i elitserien

Flera backar på skadelistan. Då värvar Timrå en NHL-veteran. På söndagen gjorde klubben klart med 35-årige Anders Eriksson.
– När Anders Erikssons namn dök upp under helgen tvekade vi inte, säger sportchefen Stefan Lindqvist.

Timrås backbesättning har tunnats ut avsevärt den sista tiden. Elias Granath skadade knäet under landslagsuppehållet och tidigare i veckan fick han sällskap på skadelistan av Mikko Jokela, även han knäskadad. Utöver det dras Tomas Skogs med ljumskbesvär.

Nu har Timrå hittat en tillfällig ersättare för att kunna komma till spel med full backbesättning. Något otippat är det en gammal Modoback som dyker upp i laget. 35-årige Anders Eriksson ansluter på ett korttidskontrakt som sträcker sig till och med 11 december.

– Vi har tre av våra backar på skadelistan och känner att vi behöver hjälp där. När Anders Erikssons namn dök upp under helgen tvekade vi inte. Han kommer att bidra med en enorm rutin både på plan och i omklädnings-rummet, säger sportchefen Stefan Lindqvist i ett pressmeddelande.

Anders Eriksson har inte spelat elitseriehockey sedan 2005, då i HV71:s tröja.

– Det var ett tag sedan han spelade i Sverige men det ska bli fantastiskt kul att se Anders tillbaka i Elitserien och att det sker i Timråtröjan, säger Stefan Lindqvist om Bollnässonen.

Bakom sig har den storvuxne backen 572 NHL-matcher och en Stanley Cup-seger med Detroit Red Wings, I fjol spelade han 20 NHL-matcher för Phoenix Coyotes och New York Rangers. Sedan NHL-debuten 1996 har han även företrätt Chicago, Florida, Toronto, Columbus och Calgary.

Text: Uffe Bodin