• Publicerat 30 november, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Bruins dumpar Hunwicks lön

Boston Bruins är på väg att få tillbaka Marc Savard efter hans hjärnskakningsbesvär. Det innebär att klubben kommer att tvingas dumpa en del spelare för att få plats med Savards kontrakt under lönetaket.

Först ut att få lämna klubben av löneskäl blev backen Matt Hunwick. 25-åringen, som blir unrestricted free agent efter säsongens slut, tjänar 1,55 miljoner dollar den här säsongen. Nu har han trejdats till Colorado Avalanche i utbyte för den 21-årige backtalangen Colby Cohen.

Hunwick gjorde 27 poäng (6+21) på 53 matcher för två säsonger sedan, men har tappat sedan dess. I fjol blev det 14 poäng (6+8) på 76 matcher och på 22 matcher den här säsongen har han gjort tre poäng (1+2).

Colby Cohen valdes av Colorado i den andra rundan 2007. Han har gjort tre NHL-matcher och 14 AHL-matcher under sin rookiesäsong. För amerikanen blir det en återkomst till Boston då han tillbringade sin collegekarriär på Boston University och faktiskt var den som sköt skolan till seger med ett övertidsmål i NCAA-mästerskapet Frozen Four 2008/09.

Cohen har ett rookiekontrakt som är värt 787 500 dollar i NHL och 65 000 dollar i AHL.

Text: Uffe Bodin