• Publicerat 30 november, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tero Leinonen in på korttidskontrakt

Tingsryd fortsätter att satsa finländskt. Efter att ha värvat den rutinerade finska trion Tom Koivisto, Jari Kauppila och Teemu Elomo innan säsongen, gjorde man härom veckan klart med en finsk tränare, Kari Rauhanen, som ersättare till sparkade Mikael Tisell.

Nu står det klart att ännu en finländare ansluter till laget. Det är veteranmålvakten Tero Leinonen som har fått ett tryout-kontrakt på en månad, skriver Smålandsposten.

35-åringen har värvats för att stabilisera målvaktsposten eftersom Victor Tisell är ljumskadad och Linköpingslånet Axel Brage inte har levererat enligt förhoppningarna.

Tero Leinonen inledde säsongen som reserv till Fredrik Norrena i Linköping, men lämnade klubben redan i slutet av september, utan att ha spelat en enda elitseriematch. Tidigare har han spelat elitseriehockey för Mora och Luleå.

Text: Uffe Bodin