Jeff Ulmer klar för Cluben

I tyska ligan ifjol var han en braksuccé. I KHL i höst har han varit en flopp. Nu kommer den förre Modospelaren Jeff Ulmer att försöka ta revansch i Linköping där han skrev kontrakt idag.
– Det känns mycket bra att få in Jeff på så här kort varsel nu när laget är litet skadedrabbat, säger sportchefen Johan Hemlin.

Andreas Jämtin gick sönder i senaste matchen och missar den sista veckan före landslags- och juluppehållet.
För Linköpings del passar därför det senaste nytillskottet – som kom snabbt – därför extra bra.

Idag skrev man nämligen kontrakt för resten av säsongen med den förre Modospelaren Jeff Ulmer.

– Det känns mycket bra att få in Jeff på så här kort varsel nu när laget är litet skadedrabbat, säger sportchefen Johan Hemlin till clubens hemsida.

Den 33-årige kanadensaren spelade med Modo för två år sedan och gjorde då 15 poäng på 27 matcher efter att ha misslyckats i både Minsk och Fribourg innan han anslöt till Elitserien.

Därefter gjorde han braksuccé i Frankfurt under fjolåret med 37 mål och lika många assist på 56 matcher, vilket också gjorde honom till poängkung i ligan och belönad med ett nytt KHL-försök hos ett av ligans sämre lag, Novokuznetsk.

Där har han gjort långt ifrån succé och fick för ett par veckor sedan sparken från klubben efter bara två mål och totalt tre poäng på 24 matcher.

Ulmer kommer till Linköping redan under måndagen och om allt går snabbt med alla papper spelar han mot Brynäs imorgon om hans form är bra nog.

– Det är inget vi kan räkna med. Vi hoppas givetvis så att det inte är pappersarbetet som styr om han ska spela utan mer sin egen form efter resan och tränarnas tankar. Till torsdag ska han då definitivt kunna vara igång, säger Hemlin

Text: Robert Pettersson