• Publicerat 11 december, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Engstrand får speltid i allsvenskan

Linköpings Christian Engstrand, 22, har inte fått den start på säsongen han hade velat. Har har hittills inte spelat en enda match för klubben på grund av skada. Nu ser det dock ut att bli speltid – i allsvenska laget Troja/Ljungby.

Senaste matchen fick jumbon Troja sin målvakt Petter Sandström skadad. Därför kommer Engstrand att bli inlånad till matchen mot Malmö. Dock har inte Trojas tränare Martin Karlsson bestämt sig om vem av Engstrand och Sebastian Idoff som ska stå.

Engstrand har under tidigare säsonger gjort matcher för Oskarshamn när han har varit på lån, samt 13 elitseriematcher.

Christian Engstrand är en mycket jämn butterfly-målvakt, som ändå har en lite egen stil där han står upp en del. Engstrand utstrålar ett lugn i målet och har fin känsla för spelet. Bra klubbteknik och speluppfattning och tydlig i sitt målvaktsagerande.

Text: Uffe Bodin