• Publicerat 15 december, 2010
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ännu en slovak klar för krisklubben

Det är två slovaker som ska hjälpa Modo ur bottenskiktet av tabellen. På onsdagsförmiddagen gjorde klubben klart med Ladislav Nagy, 31-årig forward med 435 NHL-matcher bakom sig.
– Nagy är en riktigt bra målskytt, säger Modos sportchef Fredrik Andersson.

I går Lubos Bartecko. I dag Ladislav Nagy. Modo satsar på två gamla kompisar i hopp om att lämna elitseriens bottenträsk bakom sig.

Den slovakiska duon har spelat tillsammans i HK SKP Poprad under hösten, men deras vägar korsades redan när de slog sig in i NHL och St. Louis Blues vid millenieskiftet.

Ladislav Nagy är en vänsterfattad vänsterforward som var på väg mot ett stort genombrott i NHL efter lockouten 2005. Han gjorde ett par riktigt bra säsonger i Phoenix Coyotes innan mängder av skador hämmade hans framfart. Sin sista NHL-säsong gjorde han i Los Angeles Kings 2007/08. Då kom han bara till spel i 38 matcher. Totalt blev det 115 mål och 311 poäng på 435 matcher med St. Louis, Phoenix, Dallas och Los Angeles under hans tio år i Nordamerika.

”En sniper”
De senaste åren har han hunnit floppa med Severstal Cherepovets i KHL, vilket föranledde en flytt hem till Slovakien den här säsongen. I höst har det blivit 29 poäng (12+17) på 24 matcher i den slovakiska ligan för Nagy.

Nu ska 31-åringen försöka göra det som Niko Dimitrakos misslyckades med att göra för Modo – producera.

– Nagy är en riktigt bra målskytt, en sniper som vi hoppas att han ska visa även i Modo, säger sportchefen Fredrik Andersson i ett pressmeddelande.

Charles Berglund, Modos tränare, hoppas att de slovakiska nyförvärven ska fungera tillsammans.

– Nagy är en utpräglad målskytt som kommer att göra oss till ett bättre lag. Det känns bra att vi knutit till oss både Bartecko och Nagy. Två slovaker som spelat tillsammans så sent som under den här hösten.

Kontraktet med Ladislav Nagy löper säsongen ut. Han kommer till Örnsköldsvik på juldagen.

Text: Uffe Bodin