Klar för Modo idag

Anders Eriksson blir inte kvar i Timrå. Men han stannar i Elitserien. Idag blev det klart att han fortsätter elitseriekarriären där han startade den. I Modo och Örnsköldsvik.
– Tiden i Örnsköldsvik var fantastisk. Vi hade ett grymt gäng och att nu få träffa – och spela med flera av dem ser jag verkligen fram emot, säger Anders Eriksson.

Det blev bara sex matcher och en assist i Timrå för Anders Eriksson. Resterande delen av säsongen kommer han ägna åt att försöka råda bot på situationen som uppstått i Modo.

Idag skrev han på för resten av säsongen.

– Det är riktigt roligt att jag fått möjligheten att återvända till Modo Hockey. Det var här min karriär startade och att nu återigen få spela med de kompisar man skaffade sig under hockeygymnasietiden känns fantastiskt skoj. Det är som att cirkeln sluts. Nu ska jag göra allt för att hjälpa Modo Hockey nå SM-slutspelet, säger Anders Eriksson i ett pressmeddelande.

35-åringen befinner sig just nu med familjen i Florida och kommer till Övik på juldagen.

Debut i Modos elitserielag gjorde den nu 35-årige backen redan 1992. Sedan spelade han i klubben till 1995 då han flyttade till Detroit.

– Tiden i Örnsköldsvik var fantastisk. Vi hade ett grymt gäng och att nu få träffa – och spela med flera av dem ser jag verkligen fram emot, säger Eriksson.

Därefter har han varit hemma i Europa och vänt två gånger. Dels under lockouten som han spenderade i HV71 och dels säsongen därpå som han spenderade i ryska Magnitogorsk.

Text: Robert Pettersson