Klar för DIF

Skadehelvetet är över på allvar och nu gör Mika Hannula comeback igen. Han kommer spela för Djurgården resten av säsongen.
– Mika klarade vår läkarkontroll och är skadefri, men han är givetvis matchotränad eftersom han inte spelat match sedan i september, säger sportchefen Janne Järlefält.

Mika Hannula spelar hockey igen. Han kommer att lira för Djurgården resten av säsongen efter att ha rehabiliterat sig från ljumskoperationen han gjorde som stoppat spel i flera månader och som gjorde att han fick lämna KHL-laget Metallurg Magnitogorsk i mitten av oktober.

Den enda matchen Hannula spelat under säsongen var i KHL-premiären mot Jekaterinburg. Därefter började ljumskarna krångla och när han tvingades till operation valde KHL-laget att bryta kontraktet. Två månader senare är Hannula redo för spel igen.

– Mika klarade vår läkarkontroll och är skadefri, men han är givetvis matchotränad eftersom han inte spelat match sedan i september. Därför kommer han att behöva en vecka eller två på sig att träna tillsammans med laget innan det är aktuellt med matcher, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

31-åringen spelade en kort sejour för Djurgården ifjol då han ryckte in i mellandagarna och täckte upp klubbens JVM-upptagna spelare. Då gjorde han tre mål på sju matcher trots att han inte hade spelat alls den säsongen innan han kom till Djurgården.

Liknande läge som nu, alltså.

– Sportsligt tror vi att Mika kommer bli en stor tillgång, han visade redan under det korta inhoppet förra säsongen vilken nivå han håller och nu kommer han att få ännu mer tid på sig att finna sig tillrätta i Elitseriehockeyn, säger Järlefelt.

Text: Robert Pettersson