• Publicerat 10 februari, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Fick sina NHL-rättigheter bortbytta i natt

Alexander Salak tillhör inte längre Florida Panthers. I natt trejdades rättigheterna till Färjestads målvakt bort till de regerande Stanley Cup-mästarna, Chicago Blackhawks.

Salak, som är utlånad till elitserielaget den här säsongen, blev del i en bytesaffär där han själv och den tjeckiske landsmannen Michael Frolik lämnar solkusten i uytbyte för forwardstrion Jack Skille, Hugh Jessiman och David Pacan.

22-årige Frolik var Panthers förstaval, tionde spelare totalt, i draften 2006. Efter två raka säsonger med 20 mål eller fler har han tagit ett steg bakåt den här säsongen. På 52 matcher med Florida har det blivit åtta mål och 29 poäng.

Jack Skille är också ett tidigare förstarundeval. Han valdes som sjunde spelare i draften 2005. Trots det är det först den här säsongen som den 23-årige högerforwarden har slagit sig in i NHL på allvar. På 49 matcher har amerikanen gjort sju mål och 17 poäng.

Hugh Jessiman är också en tidigare supertalang. New York Rangers draftade honom som tolfte spelare 2003. Den storvuxne 26-åringen har emellertid aldrig varit i närheten av att NHL-spel. Den här säsongen har det blivit två mål och två assist på 24 matcher för Rockford Icehogs i AHL.

David Pacan är en juniorcenter som spelar för Niagara Icedogs i OHL. Han har svarat för 43 poäng (14+29) på 47 matcher den här säsongen. Han valdes ursprungligen som 177:e spelare i draften 2009.

Alexander Salak har varit en stor tillgång för Färjestad den här säsongen. Tjecken har hållit nollan sex gånger om och har seriens bästa räddningsprocent (92,5).

Text: Uffe Bodin