• Publicerat 24 februari, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ottawa plockar upp slovaken på waivers

Flera spelare har varit tillgängliga på waivers det senaste dygnet, men det var bara en som blev upplockad, forwarden Marek Svatos. Han lämnar nu Nashville Predators organisation för att spela för Ottawa Senators.

Därmed blir detta ytterligare en märklig twist på slovakens säsong. 28-åringen inledde 2010/11 med spel för Avangard Omsk i KHL. Efter bara tre mål på 19 matcher fick han sparken och valde att återvända till Nordamerika för att ge NHL en ny chans.

Marek Svatos skrev på ett kontrakt med St. Louis Blues för resten av säsongen. Eftersom han hade inlett säsongen i Europa var han tvungen att passera waivers innan han kunde debutera för klubben. Det gjorde han inte. Nashville plockade upp honom på waivers och lämnade St. Louis tomhänta.

Nu byter han alltså klubb ännu en gång. Efter ett mål och två assist på nio matcher med Nashville får han chansen av Ottawa som har brist på forwards efter den senaste tidens spelarutförsäljning i den kanadensiska huvudstaden.

Marek Svatos företrädde Colorado Avalanches organisation mellan 2002 och 2010. Han gjorde 32 mål på 61 matcher som rookie 2005/06 och sköt 26 mål två år senare, men har utöver det inte lyckats få det offensiva lyft som man hoppats på.

Spelarna som passerade waivers utan att bli upplockade var Buffalos lagkapten Craig Rivet, Philadelphias forward Nikolai Zherdev, Calgarys dito Ales Kotalik samt New York Islanders center Jeremy Colliton som spelade i Rögle i fjol.

Text: Uffe Bodin