• Publicerat 2 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Stillman en av hjältarna i natt

Flera NHL-spelare spelade avgörande roller för sina nya klubbar efter måndagens trading deadline. Inte minst Carolinas Cory Stillman – som ställdes mot sin forna klubb i sin andra match för sin nygamla klubb.
– Det här var ett lag vi var tvungna att slå, säger han efter ett mål och en assist i 2-1-vinsten över Florida.

35 spelare bytte klubbar innan NHL:s transferfönster stängde på måndagen och nästan lika många hade rört på sig under veckorna som ledde fram till trading deadline. I natt var många av dem lyckosamma.

Den kanske mest framgångsrika av dem alla var Carolina Hurricanes Cory Stillman. Han utsågs till matchens första stjärna i sin andra match för Carolina, som han representerade mellan 2005 och 2008, efter att ha gjort ett mål och en assist mot Florida, laget han lämnade i utbyte för forwarden Ryan Carter och ett femteval i draften 2011.

– Det här var ett lag vi var tvungna att slå. Det var en bra start, en känslomässig start, helt klart. Jag hade chansen att göra mål i mitt första byte och missade målet. Men det var skönt att få den här matchen avklarad på en gång, säger 37-åringen till AP.

Stillman satte 1-0 för Carolina och spelade sedan fram till Eric Staals 2-0-mål. Veteranen gjorde mål även i den föregående matchen mot Montréal. Florida reducerade genom Stephen Weiss i den andra perioden, men förmådde bara göra ett mål trots 41 skott mot en storspelande Cam Ward i hemmakassen.

Backen Bryan Allen debuterade för Carolina mot sin gamla klubb efter att ha trejdats från Florida på måndagen. Detsamma gällde ryssen Sergei Samsonov som gick i motsatt riktning.

Niclas Bergfors spelade närmare 18 minuter i sin debut för Florida och sköt fyra skott på mål. Han kom till Florida från Atlanta tillsammans med Patrick Rissmiller i utbyte för Radek Dvorak.

*****

Brad Boyes debuterade för Buffalo Sabres efter att ha trejdats dit av St. Louis Blues tidigare i veckan. Den forne 40-målsskytten gjorde mål på Henrik Lundqvist i New York Rangers kasse när Sabres vann med 3-2. Boyes fick öppet mål i ett powerplay sedan Paul Gaustad slagit pucken mellan benen och hittat nyförvärvet framför kassen.

Coachen Lindy Ruff var nöjd med Boyes insats i debuten.

– Jag tyckte att han kämpade hårt och spelade väl. Jag var lite orolig med tanke på allt resande han hade gjort de sista dygnen och trodde inte att han skulle orka så mycket som han gjorde. Han gjorde bättre ifrån sig än jag hade förväntat, säger Ruff till nhl.com.

Henrik Lundqvist stoppade 23 av 26 skott för Rangers.

*****

I Phoenix Coyotes möte med Dallas Stars debuterade backen Rostislav Klesla. Han kom till Phoenix från Columbus i utbyte för forwarden Scottie Upshall och backen Sami Lepistö. Klesla gjorde mål direkt för sin nya klubb, som ändå förlorade matchen med 2-3.

Tom Wandell gjorde ett av Dallas mål, hans femte för säsongen, medan Loui Eriksson spelade fram till Jamie Benns matchvinnande mål blot fem sekunder före slutsignalen.

*****

Scottie Upshall debuterade också som målskytt i natt. Han gjorde Columbus enda mål, framspelad av Samuel Påhlsson, under ordinarie matchtid mot Vancouver Canucks. Det räckte till en poäng. Vancouver vann efter straffar sedan Raffi Torres avgjort matchen i den åttonde straffomgången.

Text: Uffe Bodin