• Publicerat 7 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Det ska bli ett jävla äventyr”

Timrås säsong är över, men inte Calle Klingbergs. Senare i veckan åker forwarden till USA för att slutföra säsongen i Atlanta Thrashers farmarlag Chicago Wolves i AHL.
– Det ska bli ett jävla äventyr, säger han till hockeysverige.se.

Det har varit en bökig säsong för Calle Klingberg. Han skrev kontrakt med NHL-klubben Atlanta Thrashers förra våren och lånades ut till Frölunda för att utvecklas ytterligare innan han tog steget över Atlanten. Så mycket till utveckling blev det inte. Efter att ha harvat i Frölundas fjärdekedja större delen av säsongen bad han i januari om tillstånd att få lämna klubben för spel i Timrå. Då hade han gjort två mål och en assist på 38 matcher.

Frölunda gav efter för 20-åringens vilja och släppte honom till Timrå. Där fick han större förtroende och gjorde fem poäng (3+2) på grundseriens avslutande elva matcher.

”Sticker på onsdag eller torsdag”

Foto: Getty Images

Calle Klingberg draftades av Atlanta som 34:e spelare 2009.

I lördags tog Timrås säsong slut när laget via en 2-1-seger över Djurgården undvek steget ned i kvalserien. För Calle Klingberg återstår det dock en del hockey. Senare i veckan flyger han till USA för att spela AHL-hockey med Chicago Wolves.

– Jag sticker nog ganska snart, antingen på onsdag eller torsdag, men allt är inte klart än. Min agent ska prata med Atlanta i dag, säger en förväntansfull Calle Klingberg till hockeysverige.se.

– Det ska bli ett jävla äventyr. Jag har bara sett en AHL-match mellan Binghamton och Hamilton, men det verkade vara en jäkla fart och fläkt. Nu vill man ju inte fastna i AHL. Målet är ju att spela i NHL en dag, men nu får man ta sina steg och det första är i Chicago. Sedan får vi se hur det blir.

Atlanta Thrashers ville ha över Calle Klingberg till Nordamerika redan inför säsongen. Då tackade han nej med motiveringen att han behövde minst ett utvecklingsår till i Sverige.

Kan bli en säsong till i Sverige
– Tyvärr blev det inte så bra. Jag vet inte om Frölunda inte ville satsa på spelare med NHL-kontrakt, men vi kom inte riktigt överens där. Det gick bättre i Timrå, de förstod mig på ett annat plan. Där fick jag spela powerplay och fick chansen i avgörande lägen. Ta bara sista matchen i lördags, där spelade jag 18 minuter. Det hade jag inte kunnat drömma om i Frölunda, säger han.

Det trassliga året gör att han inte är säker på om han tänker ta chansen i Nordamerika nästa säsong heller.

– Vi får se hur det blir, om jag drar över eller om det blir ett utlåningsår till. Nu får jag i alla fall veta vad det är som väntar mig. Det gör att det blir enklare att ta ett beslut sen.

I Chicago Wolves finns sedan tidigare gamle Frölundakamraten Fredrik Pettersson. Calle Klingberg har talat sporadiskt med honom under säsongen. Han ser dock något positivt i att inte känna alltför många i den nya klubben.

– Först och främst är det spännande att komma till en stad jag aldrig varit i, till ett lag där jag egentligen bara känner en eller två personer. Det är rätt sjukt.

Text: Uffe Bodin