• Publicerat 10 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Pär Styf lägger av – 31 år gammal

De tre senaste säsongerna har Pär Styf missat över 70 matcher på grund av olika skador. Trots att han bara är 31 år väljer den tidigare Timråkaptenen nu att avsluta hockeykarriären.

– Det är främst skadorna som gör att jag slutar. Jag vill inte göra något halvdant som de senaste åren utan det ska vara 110 procent, säger han till Dagbladet.

– Vid jul så började det växa fram. Jag fick en hjärnskakning och sedan drabbades jag av en fotskada. Det kändes jäkligt jobbigt helt enkelt trots att 31 år inte är någon ålder som hockeyspelare.

Den Sollefteåfödde backen kom till Timrå från Modo 1999. Under sin första säsong i Timrå var han med om att spela upp laget i elitserien. Totalt blev det 433 elitseriematcher för backtuffingen som har gjort 52 mål och 116 poäng och samlat på sig 772 utvisningsminuter under de senaste elva åren.

– Jag har fått vara med om väldigt mycket på isen här i Timrå och det har betytt väldigt mycket för mig. Den resa som jag fått vara med om med klubben är helt otrolig, säger Pär Styf till Dagbladet.

Vad han ska göra härnäst har han inte beslutat än. Det är emellertid inte uteslutet att det blir någon slags fortsättning inom ishockeyn.

– Jag kommer inte att släppa sporten då jag har två söner som håller på, men jag måste inte hålla på med ishockey i någon form. Jag har inte hunnit prata med Timrå utan bara meddelat att jag slutar. Det kanske inte blivit något i alla fall, men jag ville att de skulle veta. Det känns som att tillfället är rätt då mycket händer i klubben och det verkar finnas en stor vilja att komma igång.

Text: Uffe Bodin