• Publicerat 17 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ryan Bourque skrev på NHL-kontrakt

Backlegendaren Ray Bourques äldsta son Chris har redan testat på NHL-spel i såväl Washington som Pittsburgh. Nu är det dags för lillebror Ryan Bourque att testa vingarna i världens bästa liga. På onsdagen undertecknade 20-åringen ett treårskontrakt med New York Rangers, som draftade honom i tredje rundan 2009.

Centern har spelat för Québec Remparts i QMJHL de två senaste säsongerna. Där har han samlat på sig 57 poäng (26+31) på 47 matcher den här säsongen. Han bhar också spelat för USA:s JVM-lag de två senaste åren och har ett guld och ett brons från turneringarna. Ett guld och ett brons har det även blivit i de båda U18-VM han har deltagit i.

Kontrakterad av New York Rangers har även backtuffingen Dylan McIlrath blivit. 18-åringen valdes som tionde spelare i draften förra sommaren och spelar till vardags i Moose Jaw Warriors i WHL. Där har han gjort 23 poäng (5+18) och samlat ihop 129 utvisningsminuter på 57 matcher den här säsongen. McIlrath går under smeknamnet ”The Undertaker” (dödgrävaren) på grund av sin fysiska spelstil.

Text: Uffe Bodin