• Publicerat 23 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Från bänknötare till nyckelback

Fram till den 12 februari hann Calle Gunnarsson vara petad ur Toronto Maple Leafs lag 14 gånger. Sedan dess har säsongen tagit en mäktig vändning till det bättre. Efter trejderna som tog François Beauchemin och Tomas Kaberle till Anaheim Ducks respektive Boston Bruins har den 24-årige före detta Linköpingsbacken stärkt sin position i laget.

Men Gunnarsson har inte bara blivit ordinarie – han har förvandlats till en av lagets mest pålitliga backar. Sedan mitten av februari har han aldrig spelat mindre än 21 minuter i någon av Torontos matcher och i nattens möte med Minnesota Wild hade han dessutom mest istid av samtliga spelare på isen – 26.08.

Det belönade sig i form av säsongens fjärde mål. Med ett välplacerat skott fastställde han Torontos seger till 3-0 mot Wild, som därmed är mer eller mindre borta från jakten på en sista slutspelsplats i Western Conference.

För Toronto lever slutspelshoppet ännu, men det blev trots segern i natt inte mycket större. Carolina, Buffalo och New York Rangers, som innehar de tre positionerna framför tiondeplacerade Maple Leafs vann även de sina matcher i natt. Därmed ligger Toronto fortfarande fem poäng efter åttondeplacerade Buffalo som har en match mindre spelad än rivalen norr om gränsen.

I Toronto höll rookiemålvakten James Reimer nollan för tredje gången den här säsongen. en 23-årige kanadensaren har vunnit 16 av sina 29 matcher sedan han tog över förstaspaden från Jean-Sébastien Giguère och är den främsta anledningen till att Toronto är i närheten av att utmana om en slutspelsplats.

Text: Uffe Bodin