• Publicerat 25 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Nichlas Torp flyttar norrut

Nichlas Torp byter elitserieklubb. På fredagen meddelade Timrå att de värvar den 21-årige backen från HV71.
– Det finns en hel del potential i honom, säger Timrås sportchef Stefan Lindqvist.

Nichlas Torp fick begränsat med speltid i HV71 den gångna säsongen. När hans kontrakt med klubben nu löper ut väljer han att testa lyckan på annat håll. Nästa anhalt i karriären blir Timrå. På fredagen skrev han under ett ettårskontrakt med klubben.

– Vi tycker att Nichlas står för en spelstil som moderna backar av idag behöver. Det finns en hel del potential i honom och vi tror att han kommer att utvecklas ytterligare i vår miljö, säger sportchefen Stefan Lindqvist om värvningen.

21-åringen har HV71 som moderklubb och har företrätt klubben under hela karriären. Han A-lagsdebuterade säsongen 2008/09 och har gjort tolv poäng (1+11) på 138 elitseriematcher sedan dess. Den tacklingsvillige backen har även gjort en hel del framträdanden i juniorlandslaget och var med om att ta silver med juniorkronorna under JVM i Ottawa 2009.

Text: Uffe Bodin