• Publicerat 28 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Damgaard tvingas sluta

Backveteranen Jesper Damgaards karriär är över. De hjärnskakningar som Malmös dansk har dragit på sig genom åren har slutligen tagit ut sin rätt.

– Det har varit ett riktigt svårt beslut som jag har tänkt länge på. Familjen och min egen framtid har vägt tyngst. Jag gav det här en sista chans och det har verkligen gått bra på isen, men huvudet har inte kunnat hantera träningen utan jag har mått illa och haft huvudvärk efteråt, säger 35-åringen till sportenkort.dk.

Jesper Damgaard kom till Malmö från Herning som 18-åring 1993. Han företrädde klubben fram till 2000 då han flyttade till tyska Revierlöwen Oberhausen. Efter två säsonger i Tyskland återvände han till elitserien och spelade för Modo under fyra säsonger. Efter stopp i Augsburg, Lugano och Rödovre vände han tillbaka till Malmö 2008.

Den gångna säsongen begränsades Damgaard till 13 matcher i allsvenskan. På dem hann han svara för fyra mål och en assist. Han lägger av med närmare 400 elitseriematcher bakom sig och har dessutom representerat Danmark vid åtta raka A-VM

Text: Uffe Bodin