• Publicerat 28 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Ekbom till Pittsburghs farmarlag

Härom dagen blev han klar för finska Tappara. Men innan det blir aktuellt med spel i FM-ligan ska den före detta LHC-backen Viktor Ekbom visa upp sig i Pittsburgh Penguins farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL.

21-åringen har skrivit ett tryout-kontrakt med ”Baby Penguins” och sticker omedelbart över till andra sidan Atlanten för att avrunda säsongen i AHL. Sköter han sina kort rätt är det möjligt att Pittsburgh Penguins, som draftade svensken i sjätte rundan 2009, belönar honom med ett NHL-kontrakt som i så fall skulle kunna annullera hans tidigare överenskommelse med Tappara.

Ekbom har gjort nio assist på 110 elitseriematcher med Linköping. Den gångna säsongen stod han för sex assist på 49 matcher med östgötaklubben. Falköpingsonen har har även ett JVM-silver från Ottawa 2009 på sin meritlistan.

Text: Uffe Bodin