Hävelid och Norrena stannar

Niclas Hävelid och Fredrik Norrena var två av de stora nyckelspelarna i Linköping under säsongen. Idag valde båda att förlänga sina kontrakt med klubben. Norrena med två år, Hävelid med ett.
– Norrena har gjort en bra säsong och tillsammans med Christian Engstrand kommer han att bilda ett bra målvaktspar kommande säsong, säger sportchefen Johan Hemlin.

Niclas Hävelid växte en smula, åtminstone i offensiven, under sin andra säsong efter hemkomsten till Elitserien efter NHL-spel.
Han sköt 22 poäng – tangerat personligt elitserierekord – jämfört med tretton poäng under första året i Linköping.

Fredrik Norrena gick å sin sida även han upp en nivå under andra säsongen efter återkomsten till Elitserien och höll nollan sex gånger och släppte bara in 2,12 mål per match med en räddningsprocent på 91,8.

Idag blev det klart att båda två stannar kvar i Linköping. Båda veteranerna hade utgående kontrakt, men har nu valt att förlänga. Norrena med två år, Hävelid med ett år.

– Oerhört glädjande att Niclas vill förlänga kontraktet med ytterligare ett år. ”Nicke” är en oerhört viktig spelare i vårt lag, säger sportchefen Johan Hemlin till klubbens hemsida.

– Jag tycker att Norrena har gjort en bra säsong och tillsammans med Christian Engstrand kommer han att bilda ett bra målvaktspar kommande säsong.

Linköping har dessutom skrivit tvåårskontrakt med juniorbacken Linus Hultström, som Johan Hemlin säger att man troligen kommer hitta en allsvensk klubb att låna ut honom till under nästa säsong.

Text: Robert Pettersson