Får Salming Trophy

David Rundblad vann backarnas poängliga och var trea i den totala poängligan i Elitserien. Nu prisas han också som Elitseriens bästa back med att tilldelas Salming Trophy.
– David Rundblad är för närvarande elitishockeyns mest spännande back, säger Börje Salming.

Med elva mål och 39 assist på 55 matcher i grundserien var David Rundblad seriens stora dominant på backsidan. Han gjorde tolv poäng fler än någon annan back och var dessutom trea i den totala poängligan, bara distanserad av lagkamraterna Joakim Lindström och Mikko Lehtonen.

Nu prisas 20-åringen också officiellt och belönas med Salming Trophy som Elitseriens bästa bacl.

– David Rundblad är för närvarande elitishockeyns mest spännande back, han är skicklig med pucken, han vill alltid framåt och jag ser mig själv i honom, från mina genombrottsår på 1970-talet. Ingenting är omöjligt för David, säger Börje Salming i ett pressmeddelande.

Det är tredje året som priset delas ut och gick till Marcus Ragnarsson 2009 och till Magnus Johansson ifjol.

– Det känns stort att belönas av Börje, jag har läst och hört mycket om honom, och hans meriter sticker verkligen ut. Extra kul att han uppmärksammat mitt offensiva spel. Ishockey går ut på att vinna matcher, och ”styrspel” är inte riktigt min spelidé, säger David Rundblad.

Text: Robert Pettersson