Mora har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför kommande säsong. Idag skrev man kontrakt med Kim Nabb, som sedan tidigare är bekant med Moras finska lagkapten Niklas Fogström.

Precis som Fogström kommer Nabb ursprungligen från Vasa och duon har spelat tillsammans i Vasalaget Sport, vilket också är klubben som Nabb nu värvas från.

– Jag har pratat en del med Niklas och han har bara gott att säga om Mora, han har rekommenderat klubben för mig, säger Kim Nabb till Moras hemsida.

25-åringen, som var JVM-spelare för Finland för 2005, har spenderat större delen av karriären i Sport och spelat i den finska andraligan, men har de två senaste säsongerna tillhört Lukko där han gjort tio poäng på 64 matcher i FM-ligan.

Ifjol spelade han hela säsongen i den finska toppklubben och inledde den gångna säsongen där, innan han efter en svag höst åkte hem till Vasa igen och sköt 16 poäng på 24 matcher i andraligan innan laget vann andraligans slutspel och fick kvalspela mot Pelicans om en FM-ligaplats, men fick se sig besegrade.

– Det ska bli väldigt kul att få komma till Mora och spela. Jag har velat komma till Sverige och spela, men det har aldrig blivit av. Nu när chansen dök upp ville jag ta den och jag ser fram emot att få spela med Mora, säger Kim Nabb vidare.

Text: Robert Pettersson