Precis som hockeysverige.se kunde rapportera redan igår är det nu klart att JVM-spelaren Max Friberg spelar i Timrå i framtiden.

Idag bekräftade klubben officiellt att man skrivit ett tvåårskontrakt med succéspelaren.

– Det är glädjande att Max till slut valde Timrå i kamp med andra klubbar. Han är en framtidsman inom svensk hockey vilket han inte minst visade under JVM i vintras. Han kommer att passa in i Timrå och det ska bli spännande att se honom i Elitserien till hösten, säger sportchefen Stefan Lindqvist i ett pressmeddelande.

18-åringen, som är junior även nästa säsong, gjorde 40 poäng på 34 matcher för Skövde i division 1 under säsongen och sköt två mål i JVM. Trots sin ringa ålder har han nyligen avslutat sin tredje A-lagssäsong med Skövde.

I och med flytten till Timrå nobbar han därmed bland annat Färjestad och Brynäs, som var två andra elitserieklubbar som var högaktuella för anfallstalangen.

Text: Robert Pettersson