Söderberg och Åkerman bekräftade

Pär Arlbrandt har åkt ur slutspelet med Luleå, men det är inte den av alla klara värvningar som Linköping väljer att officiellt gå ut med under fredagen. Det är värvningarna av enbart Carl Söderberg och Johan Åkerman.
– Det känns som att man har något positivt på gång i Linköping. Man har varit ett stabilt slutspelslag i flera år och har en hunger efter att vinna SM-guld i föreningen, säger Carl Söderberg.

Nu är det officiellt. Carl Söderberg och Johan Åkerman kommer spela elitseriehockey för Linköping nästa säsong.

Idag presenterades duon som klar av LHC. Båda har skrivit på för ett år.

– En spelskicklig back med mycket rutin, säger sportchefen till Linköpings hemsida om Johan Åkerman och säger sedan följande om Carl Söderberg:

– En bra spelare som jag tror det finns ytterligare utvecklingspotential i, det skall bli spännande att se honom hos oss.

Åkerman vänder hem till Sverige efter tre år utomlands och är sedan något år tillbaka haft Linköping som svensk bostadsort, vilket enligt Hemlin förenklat processen.

Den 38-årige backen kommer närmast från Köln där han haft en ganska bra säsong med 36 poäng på 52 matcher. Åren dessförinnan, i ryska Jaroslavl och schweiziska Lugano, gick det desto tyngre för som gjorde 81 poäng på sina två elitseriesäsonger med HV71 när han gjorde elitseriecomeback innan utlandsflytten.

– Jag är jätteglad över att få flytta till min hemmaplan. Linköping var mitt förstaval och jag är glad att det gick att lösa, säger Johan Åkerman till Linköpings hemsida.

För Carl Söderberg blir flytten från Malmö ett nytt steg i den tidigare stortalangens karriär. Han har tidigare valt att vara Malmö trogen och nobba andra elitserieanbud och NHL-försök samtidigt som hans poängproduktion i Allsvenskan minskat under de två senaste åren.

Nu väljer han, efter fyra raka år i Allsvenskan, att ta klivet och bli elitseriespelare igen.

– Det känns som att man har något positivt på gång i Linköping. Man har varit ett stabilt slutspelslag i flera år och har en hunger efter att vinna SM-guld i föreningen, säger Söderberg.

25-åringen gjorde 30 poäng på 31 matcher under sin senaste elitseriesäsong innan han fick succésäsongen förstörd efter en otäck ögonskada i en match mot Mora.

Text: Robert Pettersson