• Publicerat 5 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Pär Arlbrandt bekräftad av LHC

Johan Åkerman och Carl Söderberg har redan presenterats. Nästa man in i Linköpings satsning inför nästa säsong blir som väntat Pär Arlbrandt.
– En spännande och skicklig spelare, säger sportchefen Johan Hemlin.

Det har under en längre tid ryktats om att Pär Arlbrandt skulle vara klar för Linköping efter två starka säsonger i Luleå. På tisdagen bekräftade klubben via sin webbsida att 28-åringen har skrivit under ett tvåårskontrakt.

– En spännande och skicklig spelare som vi hoppas skall kunna ta ytterligare steg i LHC-dressen, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin i ett pressmeddelande.

Arlbrandt gjorde 19 mål och 40 poäng på 55 matcher för Luleå den gångna säsongen och var med den noteringen poängbäst i laget. Under sina två säsonger efter flytten från Västerås upp till Norrbotten har smålänningen svarat för 77 poäng (35+42) på 102 matcher.

– Det känns riktigt kul att få komma ner till Linköping. Jag är oerhört inspirerad och ska försöka vara med och bidra, säger Pär Arlbrandt om klubbytet.

Högerforwarden har HV71 som moderklubb, men lämnade klubben för Rögle 2003. Han har även företrätt Södertälje, österrikiska Klagenfurt och Västerås.

Text: Uffe Bodin