• Publicerat 7 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Fredrik Eriksson ansluter från Tyskland

Sejouren i Tyskland blev ettårig. Nu är Fredrik Eriksson tillbaka i Sverige. Nästa säsong spelar han för Frölunda. Det står klart sedan han undertecknat ett tvåårskontrakt med klubben.

– Fredrik är en offensiv back med ett bra skott och en spelartyp som är användbar i powerplay. Att han är omskolad från forward till back är något han förstås har stor nytta av i det offensiva spelet, säger tränaren Kent Johansson i ett pressmeddelande.

27-åringen från Karlskoga gjorde 25 poäng (4+21) på 48 matcher för Nürnberg. Säsongen dessförinnan var han den näst bästa poängplockaren bland allsvenskans backar då han som lagkapten stod för 43 poäng (5+38) på 52 matcher.

Tidigare har han även spelat för Färjestad och blev svensk mästare med klubben 2006.

Text: Uffe Bodin