• Publicerat 7 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”En spännande och utvecklingsbar spelare”

Han fick aldrig det förväntade lyftet i Timrå. Nu tar Mattias Karlsson ny sats – i en toppklubb. På torsdagen blev han klar för HV71.
– En spännande och utvecklingsbar spelare, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Mattias Karlsson fick lite av ett genombrott när Färjestad värvade honom från Bofors innan transferfönstret stängde i januari 2008. Den storvuxne backen från Storå utanför Örebro flyttade därefter till Nordamerika och svarade för imponerande 51 poäng (9+42) på 73 matcher med Ottawa Senators farmarlag Binghamton i AHL.

När han sedan valde att lämna USA hamnade han i Timrå där han förväntades ge laget ett anfallsvapen på sin blålinje. Något lyft fick han emellertid aldrig i klubben och efter två säsonger med totalt 30 poäng på 90 matcher flyttar han vidare.

På torsdagen meddelade HV71 att de kontrakterat Karlsson, som fyller 26 år nästa vecka.

– Mattias är en spännande och utvecklingsbar spelare i bra ålder som kommer betyda mycket för vår backlinje, säger Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Värvningen kommer med bra tajming då det står klart att finländaren Juuso Hietanen lämnar HV71 för spel i KHL. Hietanen var poängbäst bland lagets backar med 33 poäng.

– För två år sedan fick jag chansen i landslaget, men känner att jag gick ner mig i fjol. Jag vill bli bättre på allt för att kunna hjälpa HV71. Det ska bli väldigt inspirerande och spännande att spela för en av Sveriges största klubbar, säger Mattias Karlsson om sin sin nya utmaning.

Kontraktet löper över de två kommande säsongerna.

Text: Uffe Bodin