Hietanen bryter med klubben

Förra året skrev Juuso Hietanen på ett tvåårskontrakt med HV71. Men det blir bara en säsong i klubben. Idag blev stjärnbacken klar för spel i KHL-laget Nizjnij Novgorod och bryter sitt avtal med HV71.

Efter succésäsongen i HV71 blev Juuso Hietanen högvilt på den ryska marknaden.
Det slutade med att han bryter sitt tvåårskontrakt med HV71 och flyttat till Ryssland.

Idag bekräftade Torpedo Nizjnij Novgorod, Joakim Lindströms tidigare klubb, att man skrivit kontrakt med den finske landslagsbacken.

Efter tre år i Brynäs kom Hietanen till HV71 inför den här säsongen och sköt 33 poäng, hans poängmässigt bästa säsong i karriären – inklusive åren i Finland. Han sköt tio mål och 23 assist på 55 matcher och var fyra i backarnas poäng- och skytteliga och främst av backarna i HV71.

I NIzjnij Novgorod får han dessutom finsk coach. Klubben gjorde för bara ett par dagar sedan klart med den förre Skellefteåspelaren Kari Jalonen som ny coach.

Jalonen som blivit finsk mästare fem gånger som tränare, tre med TPS och två med Kärpät, tränar just nu IFK Helsingfors som är klara för final i Finland efter att enkelt ha slagit ut Lukko i semifinalen.

Text: Robert Pettersson