Klar för Timrå idag

Johan ”Bagarn” Andersson vänder tillbaka till Timrå igen. Laget där han slog igenom i. Efter misslyckandet i Färjestad och Linköping är han nu åter Timråspelare.
– Det känns fantastiskt att få dra på sig Timråtröjan igen, säger den tidigare VM-spelaren.

Johan Andersson är Timråspelare igen efter två misslyckade år i Färjestad och Linköping i sin jakt på en bättre och mer framträdande roll som hockeyspelare.

– Känns mycket bra att Johan kommit tillbaka till oss. Han har ett stort hjärta och en lojalitet till Timrå IK som vi värdesätter enormt. Han kommer tillföra mycket genom sitt uppoffrande spel och sina ledaregenskaper både på och vid sidan om rinken, säger sportchefen Stefan Lindqvist i ett pressmeddelande.

Det var under sina tre säsonger i Timrå som ”Bagarn” fick sitt stora genombrott. Redan första säsongen svarade han för 25 poäng och fick chansen i Tre Kronor. De två säsongerna därefter var han VM-spelare och fick mycket beröm för inte minst sina defensiva kvaliteter.

– Det känns fantastiskt skoj att få dra på sig Timråtröjan igen. Jag ser redan fram emot att få åka in på isen inför hemmafansen i E.ON Arena. Jag skall ge allt för att känna den bästa känslans som finns, att få vinna matcher med Timrå IK, säger Johan Andersson.

I Färjestad gjorde Andersson nio poäng och i Linköping den gångna säsongen blev det bara sju. I Timrå hade han 17 poäng som sämst.

Text: Robert Pettersson