Officiellt under måndagen

Det blir Brynäs nästa för allsvenskans poängbästa back. Idag blev det helt klart att Ryan Gunderson flyttar till Gävle och spelar elitseriehockey nästa säsong.
– Brynäs är ett lag med tradition och har ett spel med mycket fart och skridskoåkning som jag tror kommer att passa mig, säger Ryan Gunderson.

Poängtopparna av de allsvenska backarna kommer till Elitserien en efter en till kommande säsong. Tvåan Victor Bartley blev officiellt klar för Djurgården idag, trean Marcus Högström är klar för Timrå och fyran Johan Larsson kommer inom kort att välja sin elitserieklubb.

Idag blev det också bekräftat att Ryan Gunderson, den bästa av dom alla, spelar med Brynäs kommande säsong och ersätter floppen Dale Clarke.

– Ryan är kille som vi har tittat på under en längre tid och följt noga nu under kvalserien. Jag är jätteglad över att han har bestämt sig för att spela för oss nästa säsong, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.

25-åringen sköt elva mål och 28 assist på 52 matcher under säsongen för sitt Örebro efter att ha värvats från Houston i AHL där han året innan sköt 25 poäng.

– Jag har sett honom spela några matcher på sistone och verkligen gillat vad jag sett. Gunderson är en spelskicklig och kreativ spelare som verkligen kommer att passa in i vårt sätt att spela. Framför allt kommer han att spetsa till vårt offensiva spel, och han kommer att bli en viktig pusselbit i vårt power play, säger nyblivne huvudtränaren Tommy Jonsson.

Amerikanen själv tror att flytten till Gävle kommer att passa perfekt. Han valde ju mellan Brynäs och Modo innan han till slut valde att ta flytten till Gävleklubben.

– Brynäs är ett lag med tradition och har ett spel med mycket fart och skridskoåkning som jag tror kommer att passa mig, säger amerikanen.

Efter den allsvenska säsongen följde Gunderson upp med att skjuta fem målgivande passningar på tio matcher i Kvalserien.

Text: Robert Pettersson