Viklund, Videll och Rosén klara

AIK presenterade tre nyförvärv på tisdagen. Ett väntat namn och två oväntade, varav det ena ett ytterst tungt namn. Robert Rosén, Tobias Viklund och Linus Videll spelar i AIK när Elitserien drar igång till hösten.
– Alla tre är väldigt duktiga hockeyspelare med bra karaktärer som passar bra in i vår grupp. Vi är glada att så skickliga spelare väljer att utvecklas och satsa vidare i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi.

AIK slog på stort på tisdagen och levererade tre nyförvärv på ett bräde. Man värvar Tobias Viklund, ratad Frölundaback, Modos PP-specialist Robert Rosén och inte minst Södertäljes storstjärna Linus Videll.

– Alla tre är väldigt duktiga hockeyspelare med bra karaktärer som passar bra in i vår grupp. Vi är glada att så skickliga spelare väljer att utvecklas och satsa vidare i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi till AIKhockey.se.

25-årige Viklund går in på sin fjärde elitserieklubb efter att tidigare ha spelat för Modo (SM-guld 2007), Skellefteå och Frölunda, där han hade ett tufft fjolår.

– Tobias är en skridskostark back som är i sin bästa ålder. Han är väldigt vältränad med en bra skalle och är revanschsugen efter det sista året i Frölunda som varit lite knackigt både för honom och för laget, säger Gozzi.

”Spelskicklig powerplayspecialist”
23-årige Rosén passade innan säsongen var slut att bryta sitt kontrakt med Modo, där han hade option även över nästa år. Den spelskicklige anfallaren fick knackigt med istid i fem mot fem i klubben, men blixtrade ofta till med ett bra powerplayspel och sköt tio av sina elva mål i spelformen. Han gjorde totalt 23 poäng under säsongen och sköt det målet som avgjorde ödesmatchen mot Södertälje i Kvalserien.

– Rosén är en spelskicklig powerplayspecialist som jag följt många år i Allsvenskan. Jag hoppades faktiskt att han skulle skriva på för oss redan till den här säsongen, men han valde Modo. Det finns mycket potential i Rosén och jag tror att han kommer växa med AIK, säger Gozzi.

Tyngsta nyförvärvet AIK hittade av de tre är förstås Linus Videll, som var sjua i Elitseriens poängliga den gångna säsongen efter att ha gjort 20 mål och 23 assist på 52 matcher. Året innan gjorde han 33 poäng.

”Väl förtrogen med kulturen”
25-åringen har tidigare spelat med AIK i omgångar. Han fanns där som pojklags- och juniorspelare och lämnade klubben 2002 för J20-spel i Brynäs, men var tillbaka i AIK på lån 2005 när han hade svårt att ta plats i Södertälje och fick allsvensk matchning i AIK.

– Videll är en irrationell och stor forward som kan vinna matcher på egen hand. Han kombinerar fart och fysik och kan i vårt lag bryta mönster med sin storlek. Han har spelat i klubben tidigare och är väl förtrogen med kulturen. Det är en bra karaktär som passar bra in i vår grupp, säger Gozzi.

AIK börjar mer och mer få ordning på sin trupp inför nästa säsong efter att tidigare ha förlängt kontrakt med Josh MacNevin, Viktor Fasth, Kent McDonell, Daniel Bång, Stefan Johansson, Johannes Salmonsson, Fredrik Svensson, Christian Sandberg och tvillingarna Ahlström.

Text: Robert Pettersson