• Publicerat 12 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Han viker inte ned sig”

Frölunda fortsätter sin satsning på hemvändare. På tisdagen blev det klart att Rögles back Christoffer Persson förstärker laget.
– Jag är ju göteborgare i grund och botten så när det blev så här är känslan väldigt skön, säger 26-åringen.

Christoffer Persson lämnade Frölunda 2005. Då hade han uteslutande spelat juniorhockey för klubben. Efter sex säsonger i allsvenskan – fem i Växjö och en i Rögle – är det nu dags för en flytt hemåt. På tisdagen tillkännagavs det att den defensive backen tecknat ett tvåårskontrakt med klubben.

– Christoffer är en defensiv storväxt back, som inte viker ner sig. Han läser spelet bra och har därför förmågan att ofta lösa situationerna på ett enkelt sätt, säger tränaren Kent Johansson om nyförvärvet i ett pressmeddelande.

Själv är 26-åringen upprymd över att få vara del av Frölundas ”västkustsatsning” som har inneburit att spelare som Anton Axelsson, Magnus Kahnberg och Jari Tolsa kommit hem.

– Frölunda gör en nystart nu och det tycker jag känns spännande. Och det passar förstås väldigt bra för mig. Elitserien, Frölunda och Göteborg är en kombination som passar en göteborgare som mig, säger Christoffer Persson.

Christoffer Persson gjorde tolv poäng (3+9) på 50 allsvenska matcher för Rögle den gångna säsongen och hade allsvenskans tredje bästa plus- och minusnotering (+27). Totalt har han gjort nio mål och 53 poäng på 277 allsvenska matcher.

Text: Uffe Bodin