Värvar Ridderwall från Djurgården

Timrå har fått ena halvan av nästa säsongs målvaktspar på plats. Det blir den av Djurgården ratade Stefan Ridderwall som tar platsen. Idag skrev han på för klubben.
– Stefan var högaktuell för oss redan inför förra säsongen, men valde då att stanna i Djurgården, säger sportchefen Stefan Lindqvist.

Stefan Ridderwall blir den ena av Timrås två målvakter kommande säsong.
Idag blev stockholmaren klar för klubben.

– En mycket intressant målvakt som vi tycker har stor utvecklingspotential. Stefan var högaktuell för oss redan inför förra säsongen, men valde då att stanna i Djurgården. Det som jag tycker väger tungt är dessutom att vår målvaktstränare Mika Tarvainen håller honom väldigt högt och ser en stor framtid i honom, säger sportchefen Stefan Lindqvist till klubbens hemsida.

23-åringen har spelat tre fulla elitseriesäsonger med Djurgården och delat målvaktsjobbet med först Gustaf Wesslau i två säsonger och den här säsongen med Mark Owuya.

Förrförra säsongen hade han 91,7 i räddningsprocent och 2,30 insläppta mål per match och tillhörde seriens toppskikt statistiskt (tillsammans med Wesslau) innan han fick lämna över målvaktsjobbet till Wesslau under det succéfyllda slutspelet.

I vinter inledde Ridderwall som etta i Djurgården, men tappade senare platsen till Owuya och fick efter säsongen också beskedet att han inte ingick i klubbens framtidsplaner.

Ridderwall är Timrås sjätte nyförvärv inför nästa säsong efter Marcus Högström, Nichlas Torp, Johan Andersson, Max Friberg och Simon Önerud.

Troligen kommer han att få Joakim Lundström som målvaktskollega i Timrå.

– Vi förhandlar bara med Timrå, men inget är klart, säger Lundströms agent Gunnar Svensson till dagbladet.nu.

Text: Robert Pettersson