Lorentzon och Olsson ansluter

Linköping värvar en allsvensk dubbel med namn som kanske inte direkt tillhör stjärnklassen i Allsvenskan. Idag presenterades Örebrobacken Albin Lorentzon och Västeråsanfallaren Kalle Olsson som klara för klubben.

Albin Lorentzon och Kalle Olsson är Linköpings två senaste nyförvärv.

Idag presenterade klubben den för allmänheten kanske inte helt namnkunniga duon som klar.

25-årige Lorentzon har spelat för LHC tidigare och har klubben som moderklubb. Han elitseriedebuterade för laget redan som 17-åring, men slog aldrig igenom och fick en ordinarie plats.
Senaste fem åren har han spelat för Västerås (en säsong), norska Comet (en säsong) och Örebro.

– En defensivt skicklig back som har helt rätt inställning till uppgiften. Det känns roligt att få hem Albin igen, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin till klubbens hemsida.

26-årige Olsson kommer från sex säsongers allsvenskt spel med Västerås, där han också var lagkamrat med Lorentzon under dennes säsong i klubben.

– En välutbildad, skridskostark forward som kommer att komplettera vår trupp på ett bra sätt. Han har bra förutsättningar att prova på spel i Elitserien, säger Johan Hemlin.

Olsson sköt tio mål och 14 assist på 51 allsvenska matcher den gångna säsongen och är förstås själv nöjd med att ha fått en allsvensk chans som kanske få hade räknat med att han skulle få till nästa säsong.

– Jag kommer att jobba stenhårt för att ta en plats i laget. Jag kommer att gå in i varje närkamp och täcka skott för att ta den här chansen i Elitserien och LHC, säger han själv.

Olsson är skolad i Frölundas juniororganisation och spelade bland annat med LHC-spelaren Sebastian Karlsson i klubben när man vann J20-SM 2003 och 2005. Olsson vann även 2002.

Text: Robert Pettersson