Dansk VM-keeper kommer

Finalspelet i Danmark är över och därmed passar också Frölunda på att presentera sin tredje nya målvakt inför nästa säsong. Danske landslagsmålvakten Frederik Andersen, vars Fredrikshamn förlorade finalen mot Herning.
– Frederik spelar ett modernt målvaktsspel, har ett bra spelsinne, bra räckvidd och har en bra teknik att bygga vidare på, säger målvaktstränare Micce Andreasson.

Efter allsvenska succén Magnus Hellberg och doldisen Linus Fernström presenterade Frölunda på torsdagen sin tredje nya målvakt inför den nya säsongen. Det blev, som väntat, danske landslagsmålvakten Frederik Andersen.

21-åringen som slagit igenom stort i hemlandet de senaste åren och i år tog sitt Fredrikshamn till final, där man nyligen föll mot Herning.

– Frederik spelar ett modernt målvaktsspel, har ett bra spelsinne, bra räckvidd och har en bra teknik att bygga vidare på. Hans vilja att vinna är mycket stark, säger målvaktstränaren Micce Andreasson i ett pressmeddelande.

Andersen har bara varit etta i danska ligan senaste två säsongerna. Först efter flytten från Herning till Fredrikshamn 2009 fick han rollen som etta. Innan dess fick han dela målvaktsjobbet med Timo Leinonen i Herning.

I vinter var han 92-procentig i grundserien och hade 93,9 procent under slutspelet.

– Det jag sett och hört om Frölunda gör att jag känner mig säker på att kunna fortsätta min utveckling här. Föreningen är väldigt professionell och det gillar jag, säger dansken själv om klubbvalet.

Precis som de övriga två målvakterna Frölunda värvat är Andersen en stor målvakt. 193 cm och 105 kilo.

Text: Robert Pettersson