Johan Holmqvist hemma igen

Efter att ha nobbats nytt kontrakt i Frölunda flyttar Johan Holmqvist hem till Gävle och skrev idag på ett tvåårskontrakt med Brynäs, där han kommer bilda målvaktspar med Niklas Svedberg nästa säsong.
– För mig så var det väldigt, väldigt enkelt. Jag vet vart jag har mitt hjärta – och det är i Brynäs, säger Johan Holmqvist.

Efter två år i NHL och tre i Frölunda är Johan Holmqvist tillbaka i Gävle och Brynäs igen. Idag blev han klar för två nya säsonger i klubben han förde till SM-guld redan för tolv år sedan.

– För mig så var det väldigt, väldigt enkelt. Jag vet vart jag har mitt hjärta – och det är i Brynäs. Jag har haft fantastiska år i Brynäs tidigare, och jag ser fram mot fler fantastiska år i klubben. Glädjen att få spela ishockey, och glädjen att få göra det i Brynäs, betyder otroligt mycket för mig, säger Johan Holmqvist till klubbens hemsida.

32-åringen fick för mindre än en månad sedan beskedet att han inte får nytt kontrakt med Frölunda, som ville renovera helt på målvaktssidan inför nästa säsong. Innan han fick beskedet ville han inget hellre än att stanna kvar i klubben.

– Jag trivs jättebra och efter den tunga säsongen vi hade vill jag revanschera mig. Jag vill inte sluta så här, sade Johan Holmqvist till sportsday.se då.

Holmqvist kommer närmast från två tämligen tunga säsonger, efter att ha vunnit Honken Trophy som Elitseriens bästa målvakt under sin första säsong i Frölunda. I Brynäs hoppas man att han ska hitta tillbaka till en högre nivå, delvis kanske med hjälp av ett starkare försvarsspel.

– Det känns fantastiskt bra att Honken kommer hem igen, och att vi har hittat en lösning där båda parter är nöjda. Jag vill framhålla att vi med Niklas och Honken får ett av Elitseriens bästa målvaktspar nästa säsong, säger Micke Sundlöv.

Text: Robert Pettersson