Hillding lämnar Småland

Nu är det bekräftat och klart. En av Växjös största kvalhjältar, Joakim Hillding, bryter med klubben och flyttar till svenska mästarna Färjestad istället.
– Jag hade kanske fått spela lite mer i Växjö, men nu är det upp till mig att se till att jag får spela så mycket som möjligt där, säger Joakim Hillding till Smålandsposten.

När Tingsryd gick upp till Allsvenskan ifjol valde Joakim Hillding att flytta till topplaget Växjö istället.
I år gör han en liknande resa en nivå högre upp.

När Växjö säkrade sitt elitserieavancemang valde Hillding att nyttja en elitserieklausul och lämna Växjö för att skriva på för svenska mästarna Färjestad istället.

– Jag hade kanske fått spela lite mer i Växjö, men nu är det upp till mig att se till att jag får spela så mycket som möjligt där, säger Joakim Hillding till smp.se.

22-åringen var en av Växjös största kvalhjältar bakom målvakten Oscar Alsenfelt och var med sina fyra mål och fyra assist lagets näst bästa poängplockare i Kvalserien.

Som allsvensk rookie sköt han 21 mål och totalt 38 poäng på 52 matcher och var ett av Växjös största utropstecken under säsongen. Han var lagets näst bästa målskytt och fjärde bästa poängplockare.

Hillding har gått via Rögles juniorlag till HV71:s dito innan han hamnade i Tingsryd i två säsonger efter en kortare sejour i norska Stjernen.

– Man har ju mål här i livet och för min del var det att komma till elitserien. Där är jag nu och då får jag sätta nya mål. Då är det landslaget och NHL och då försökte jag se i vilken klubb jag skulle kunna lyckas med det.

Text: Robert Pettersson