• Publicerat 20 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Kilström och Gunnarsson ansluter

I går tappade Luleå backtalangen Fredrik Styrman till Skellefteå. I dag kompenserade man den förlusten genom att värva två unga backtalanger – Södertäljes Lukas Kilström och Leksands Daniel Gunnarsson.
– Glädjande att två så talangfulla unga backar väljer Luleå som sin fortsatta utvecklingsmiljö, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Lukas Kilström, som nyligen fyllde 21 år, har spelat för Södertälje hela karriären. Efter degraderingen till allsvenskan väljer han emellertid att bryta sitt kontrakt med moderklubben och flytta till Luleå. Det är en värvning som gör tränaren Jonas Rönnqvist upprymd.

– Kilström är en karaktärsstark och tuff tvåvägsback med stora framtidsmöjligheter. Och som trots sin relativt unga ålder har samlat på sig bra erfarenhet och kommer till oss i Luleå Hockey med väldigt fina vitsord, säger tränaren i ett pressmeddelande från Luleå Hockey.

”En kreativ spelare”
Lukas Kilström har gjort 89 elitseriematcher för SSK och noterades under den gångna säsongen för 13 poäng (2+11) och 43 utvisningsminuter på 50 matcher. Hans största merit är JVM-bronset med juniorkronorna från Saskatoon i fjol.

Daniel Gunnarsson är inte ett lika etablerat namn som Lukas Kilström. Den storvuxne backen har rötterna i västmanländska Köping, men har tillbringat de tre senaste säsongerna i Leksand. Där har han noterats för sex allsvenska matcher. Den högerfattade backresen gjorde 16 poäng (3+13) på 38 matcher för Leksand J20-lag den gångna säsongen.

– Det är en kreativ spelare som vi ser stor framtidspotential i och det skall bli otroligt spännande att jobba med honom, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström om Gunnarsson.

Båda spelarna är kontrakterade över de två kommande säsongerna.

Text: Uffe Bodin