Lämnar DIF efter en säsong

Det blir bara en ettårig sejour i Djurgården den här gången. Idag meddelar KHL-klubben Severstal Tjerepovets att man gjort klart med den svenske landslagsbacken.

Återkomsten till Djurgården blev bara en säsong lång för Staffan Kronwall. Den här gången iallafall. Idag meddelar KHL-klubben Severstal Tjerepovets via sin hemsida att man gjort klart med den svenske landslagsbacken.

28-åringen vände hem till Elitserien efter fem säsongers försök att etablera sig i NHL. Det blev 20 poäng på 45 matcher för honom i Djurgården och nu också en chans att få spela till sig en VM-plats för första gången när han deltar i Czech Hockey Games med start imorgon.

Tjerepovets värvade inför den gångna säsongen även då en back från Djurgården när man plockade in Timmy Pettersson, som bara gjorde 30 matcher för klubben innan han blev skadad och inte spelade de sista månaderna av säsongen.

Klubben förlängde idag även kontraktet med sin stjärntjeck Josef Straka och ståtar i övrigt med två spelare som återfinns i den ryska truppen till Czech Hockey Games, målvakten Vitalij Kosjetjkin och succéanfallaren Vadim Sjipatjev.

Text: Robert Pettersson