• Publicerat 20 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Figren flyttar hem

Två säsongers harvande i AHL får räcka. Nu flyttar Robin Figren hem till Sverige igen. Ny klubbadress för 23-åringen blir Linköping.
– En spännande forward som kommer att bli nyttig för oss, säger sportchefen Johan Hemlin.

Han slog igenom med buller och bång i JVM i Tjeckien 2008. Med ett par spektakulära mål gjorde Robin Figren sig ett namn i hockeysverige. Seniorkarriären har emellertid inte varit lika lyckosam. En säsong med begränsad istid i Djurgården har följts av två AHL-säsonger där den tekniske forwarden inte kommit nära en NHL-debut.

När kontraktet med Islanders nu löper ut väljer Robin Figren att styra kosan hemåt. På onsdagen offentliggjorde Linköping att klubben skrivit ett tvååskontrakt med stockholmaren.

– Roligt att Robin väljer LHC, det är en spännande forward som kommer att bli nyttig för oss, säger sportchefen Johan Hemlin i ett pressmeddelande.

– Johan var över i Nordamerika och presenterade en helhetslösning och det kändes verkligen som att LHC ville ha mig. Allting kändes rätt med LHC, säger Figren.

23-åringen stod för 14 mål och 31 poäng på 76 matcher för Bridgeport Sound Tigers den gångna säsongen. Totalt har det blivit 39 poäng (17+22) på 141 matcher i farmarligan.

I elitserien har han svarat tre mål och nio poäng på 51 matcher för Djurgården och Frölunda, som han företrädde under två juniorsäsonger innan han flyttade till Nordamerika och spelade för Calgary Hitmen och Edmonton Oil Kings i WHL.

Text: Uffe Bodin