• Publicerat 20 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Lundström tillbaka i Medelpad

Han spelade för Sundsvall i allsvenskan i fyra säsonger. Nu återvänder Joakim Lundström till Medelpad. På onsdagen presenterades han som Timrås andra målvaktsvärvning efter Stefan Ridderwall, som blev klar för klubben i förra veckan.

– Jocke visade under den gångna säsongen att han håller bra klass och jag är dessutom övertygad att det finns ännu mer att hämta ur honom. I och med att Jocke ansluter tycker vi att vi fått ett bra och utvecklingsbart målvaktsteam med tränaren Mika Tarvainen i spetsen, säger Timrås sportchef Stefan Lindqvist i ett pressmeddelande.

27-årige Lundström kommer närmast från Frölunda som han hjälpte undvika kvalseriespel tack vare stabilt spel i de avslutande omgångarna av elitseriens grundserie. Han gjorde totalt 19 matcher för Frölunda, släppte i snitt in 2,56 mål per match och hade en räddningsprocent på 91,6.

– Jag är väldigt glad att vara tillbaka i staden. Jag har haft ett utvecklande år i Göteborg, men ser verkligen fram emot att får jobba med ”Tarvis” för att fortsätta utvecklas och ta de steg som krävs för att bli så bra jag kan, och samtidigt vara bidragande till att vi i laget når våra uppsatta mål, säger Joakim Lundström.

Text: Uffe Bodin