”Oerhört inspirerande”

Mats Lavander ansågs inte duga för Luleå, där han var assisterande kapten den gångna säsongen. Nu flyttar han istället söderut och fortsätter sin elitseriekarriär i Brynäs.
– Det känns oerhört inspirerande och roligt att få spela i en så anrik förening som Brynäs, säger Mats Lavander.

Efter fyra säsonger i Luleå fick inte Mats Lavander stanna kvar i klubben.
Den gångna säsongen blev han assisterande kapten i succélaget, men halverade sin poängproduktion från rekordnoteringen 30 poäng 09/10 till bara 15 poäng under säsongen som gick, vilket var hans lägsta notering i Elitserien.

Men det blir en fortsättning i Elitserien för 31-åringen, som kom till Luleå från Björklöven 2007. Idag blev det klart att han fortsätter karriären i Brynäs, där han skrivit på för 2+1 år.

– Mats Lavander är en kille med riktigt bra karaktär, och som är en kanonkille både på och utanför isen. Hans tyngd och storlek är något vi letat efter, och nu tycker vi hittat. Han är kort och gott en krigare. Han har med fördel spelat med yngre killar som Harju, Omark, Arlbrandt och Olausson, killar som är på väg framåt i sin karriär, och som han hjälpt otroligt mycket på vägen, säger sportchefen Micke Sundlöv till klubbens hemsida.

Lavander själv är förstås också nöjd med den nya klubbadressen och får chansen att spela i en klassisk förening innan karriären är över.

– Det känns verkligen jättebra att få komma till Brynäs. Det känns oerhört inspirerande och roligt att få spela i en så anrik förening som Brynäs är, säger Lavander.

Under sina fyra säsonger i Elitserien har Lavander gjort 48 mål och totalt 94 poäng på 211 matcher. Han spelade även två matcher med laget utlånad från Björklöven säsongen innan han blev elitseriespelare på heltid.

Text: Robert Pettersson